High-Tech хемикалии

High-Tech хемикалии


 • High-Tech
 • Mатеријали за перформанс
  Merck во делот на перформанс материјали ги подредува следните делови:

  • Материјали за екрани
  • Светлечки материјали
  • Соларни ќелии и енергија
  • Козметика, храна и фармација
  • Обложување
  • Печатење и Пластика

  Течните кристали се водечки производ на пазарот за ЛЦД и други видови екрани, како и филтрите и ефектните пигменти. Палетата на Перформанс материлите нуди широк спектар на иновативни материјали за напредна технологија и high-tech хемикалии за напредни апликации за голем број на клиенти.

  Merck ја зајакнува водечката позиција во иновативност
  Клиетите од секторите како електроника, осветлување, технологија на печатење и пластични апликации за нивните потреби ги избираат производите на Merck.
  Благодарение на сеопфатните инвестиции во истражување и развој, Merck постојано ја зајакнува позицијата на лидер во иновативност и доверлив партнер.

  Фокусирање на обновливи извори на енергија
  Во време на климатски промени, висока цена на енергијата и настаните кои се поврзуваат со нуклеарна енергија, Merck се фокусира на обновливи извори на енергија. Merck е активен во обидот да се зголеми пазарот на користење чиста енергија и работи на иновативни материјали кои ќе овозможат користење на соларна енергија исто така и во развојот на ефикасни и штедливи решенија за технологијата како штедливи ЛЕД и ОЛЕД.

  Прочитај повеќе