ОТЦ Лекови

ОТЦ Лекови


  • OTC Drugs
  • OTC Лекови се лекови кои се издаваат во аптека без лекарски рецепт.Непишано правило е дека OTC лековите се користат за подобрување на симптоми на состојби кои не бараат директна супервизија од лекар и при тоа за лекот е докажано дека е сигурен за употреба.

    Сепак, за индикациите, начинот на употреба и несаканите дејства неопходно е да се консултира лекар или фармацевт.

    Neurobion ® – Таблети содржи: витамин Б1; витамин Б6 и витамин Б12.

    Neurobion Форте е комбинација со која се обезбедува широк спектар на В витамини. Неопходно е да се одржи баланс на овие витамини во телото со цел одржување на здрав метаболизам, имено овие витамини помагаат да се регулира метаболизмот на јаглехидрати, протеини и липиди во организмот.