Болести на тироидната жлезда

Болести на тироидната жлезда


  • Thyroid disease
  • Широко распространета субдијагностицирана и субтретирана состојба

    Нарушувања на функцијата на тироидната жлезда се меѓу најчестите заболувања во светот. Хипотироидизам, најчестата состојба, достигна епидемиски размери. Епидемиолошките податоци укажуваат на тоа дека повеќе од 200 милиони луѓе во светот страдаат од хипотироидизам, и дека само 20% од оваа популација моментално е на третман.

    Thyrozol®       Euthyrox®