Плодност

Плодност


  • Fertility
  • Производи за секоја фаза на репродуктивен циклус
    Merck Serono е светски лидер во третманот за оплодување. Визијата на Merck Serono е да создадат и да пласираат иновативни, лесни-за-користење производи со цел да им помогне на неплодните парови во секоја фаза на репродуктивниот циклус, од фоликуларен развој до почетокот на бременоста.

    Merck Serono е единствениот произведувач на лекови кој нуди целосно портфолио на лекови за плодност за секоја фаза на репродуктивниот циклус и рекомбинантни верзии на три хормони потребни за лекување на неплодност:

    Со ова комплетно портфолио, Merck Serono нуди на лекарите можност да се прилагоди третманот на поединечни пациенти.

    Со околу 1,8 милиони бебиња родени благодарение на нашите иновативни производи, ние им помогнавме на илјадници неплодни парови да го реализираат својот сон да се има дете – велат во Merck Serono. Merck Serono ќе продолжат да бидат фокусирани во истражувањето и развојот со цел да им се понуди најсовремена терапија на пациентите.