Невролошки заболувања

Невролошки заболувања


  • Neurodegenerative Diseases
  • Фокус на индивидуализирани решенија за нови медицински потреби

    Merck Serono има долгорочна заложба за развој на иновативни третмани за да им помогне на пациентите во управување на невродегенеративните болести како што е мултиплекс склероза (МС).

    Како дел од оваа заложба, Merck Serono се стреми да се развијат нови начини на лекување и нови медицински помагала . Во прилог на нашата водечка интерферон бета 1-a терапија, Rebif®, во моментов има неколку проекти во одделот за истражување и развој на Mercк Serono со потенцијал да има понуда на нови терапевтски опции кај пациенти со МС.

    Rebif®