Биофармацевтски производи

Биофармацевтски производи


  • Biopharmaceuticals
  • Во Merck Serono, односно одделот за биофармацевтски производи на Merck, континуирано се работи на избрани индикации за високо специјализирани терапевтски области главно третирани од страна на специјалисти.

    Портфолиото на Merck Serono вклучува водечки биофармацевтски лекови кои се од корист на пациентите кои страдаат од рак на дебелото црево, тумори на главата и вратот или мултиплекс склероза.

    Покрај тоа, Merck Serono нуди терапии за лекување на неплодност, нарушувања на растот, кардиоваскуларни болести, дијабетес и болести на тироидната жлезда.